Izkušnje nabiramo že pri izboru mešanice, ki po organoleptičnih značilnostih najbolj ustrezajo našemu okusu: nežna, sveža, z notami cvetja ali agrumov, ali pa polnega okusa s slastnim pookusom po lešnikih, kakavu ali karamelu.
Poleg tega je treba preveriti praženje kave, ki mora ustrezati značilnostim kuhalnika za kavo, in načine shranjevanja. Zato, da čim bolj zaustavimo proces oksidacije in ohranimo arome, ki jih bomo prenesli v skodelico, priporočamo, da po odprtju embalaže kavo shranite v hladilniku.
V nadaljevanju navajamo priporočila za čim boljšo uporabo kuhalnika za kavo, ki je odraz italijanske tradicije kuhanja kave na domu.
S preprostimi kretnjami in kančkom pozornosti boste pripravili izvrstno kavo tudi na domu ter se predali njeni dišeči aromi.
Tovrstna kava je razširjena po vsem svetu in deluje po načelu filtriranja: z gravitacijo si vroča voda počasi utira pot skozi sloj zmlete kave in s seboj odnaša vse dragocene snovi, ki jih vsebuje kavni prah.
Sistem French press ali “Francoski kuhalnik” deluje po načelu ekstrahiranja kave preko infuzije. Kuhalnik sestavljata valjast kozarec in pokrov z batom in filtrom. Infuzijo pridobimo tako, da na praženo kavo v prahu zlijemo vročo vodo.